Leuk dat u komt overnachten!

Goed om te weten

Hieronder vindt u de routebeschrijving en dingen die goed zijn om te weten als u in Légremi verblijft. Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan even contact met ons op!

Klik hier om informatie over het huis en uw verblijf als PDF-bestand te downloaden. We adviseren om een afdruk van dit document te maken en mee te nemen naar Légremi. Voor de voorwaarden met o.a. annuleringskosten, klikt u hier.

Routebeschrijving

Geniet vast van uw reis naar “even helemaal niets”

Uw navigatiesysteem programmeren door La Fargatte in te toetsen. Légremi staat niet in het navigatiesysteem maar het adres wel sinds kort. Dit krijgt u toegestuurd bij boeking.

In Frankrijk is het verplicht om gele hesjes en een EHBO set in de auto te hebben.

U verlaat de A7 (Route du Soleil) bij Valence Sud, volg eerst de D7/N7 totdat u bij Chamfort de Rhône via een smalle brug naar La Grange oversteekt. Vanaf Beaucastel gaat u naar het westen via de D21. In St. Laurent du Pape vervolgt u de route via de D120 tot u St. Sauveur de Montagut bereikt. Komt u daar voor sluitingstijd van de winkels aan, dan is het handig om eerst boodschappen te doen.

Vervolgens rijdt u verder richting Le Cheylard. Direct over de brug slaat u links af richting Gluiras via de D230. Na 50 meter maakt de weg een scherpe, steile bocht van 180 graden (neem deze bocht in de eerste versnelling). U vervolgt nu deze weg richting Gluiras tot in het dorp La Fargatte. Daar moet u aan het einde van het dorp links aanhouden en de smalle weg richting Giffon en La Maza nemen. Deze weg loopt pal langs een huis aan de linkerkant van de weg (zie bovenste foto, klik op de foto om te vergroten). U rijdt over deze smalle weg door totdat u het bord Légremi ziet staan. Dit is vóór La Maza maar voorbij Giffon. U gaat het steile pad naar Légremi op en hier begint uw ‘even helemaal niets’ vakantie!

Met het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer komt u met de TGV tot Valence (ca. 8 uur vanaf Utrecht). Ook de Flixbus rijdt naar Valence. Vanaf Valence is er een busverbinding naar St. Sauveur de Montagut. Controleer wel de vertrektijden van de bus want die rijdt slechts enkele malen per dag en meestal alleen doordeweeks. Vanaf St. Sauveur de Montagut zult u zelf vervoer moeten regelen, het is dan nog ca. 7 kilometer naar het huis.

Inventaris

  • 4-pits gaskookplaat en kleine electrische oven
  • servies, bestek en pannen
  • koffiezetapparaat en waterkoker
  • elektrische radiator
  • stofzuiger, bezem, zwabber, strijkplank en strijkijzer
  • tuinstoelen en -tafel (staan in het bijgebouw)
  • een kleine elektrische BBQ (let op water bijvullen!)
  • alle bedden hebben een molton, een eenpersoons dekbed en een kussen

en verder

  • u neemt zelf dekbedhoezen, kussenslopen, hand- en theedoeken mee
  • gebruik alleen ecologische producten voor het schoonmaken, afwassen en de wasmachine
  • in de tuin ligt een septic tank waarin het afvalwater wordt geloosd: gebruik daarom GEEN chemische schoonmaakmiddelen!
  • vanwege de brandveiligheid zijn door de brandweer alle open BBQ’s en vuren verboden!
  • huisdieren zijn niet toegestaan
  • u dient het afval te scheiden in papier, flessen, plastic en overige
  • het afval zelf wegbrengen naar de vuilnisbakken in La Fargatte
  • de voordeur is slechts 180 cm hoog!

Dagelijkse Boodschappen

De dagelijks inkopen kunt u het beste doen in St. Sauveur de Montagut. Vanuit het huis rijdt u er met de auto in een kwartier naar toe. Het dorp heeft twee supermarkten, twee slagers, twee bakkers, een biologische winkel en op zaterdagochtend is er markt. Verder zijn er café’s en restaurants met gezellige terrassen. Op verzoek kunt u daar gebruik maken van wifi. Iets dichterbij ligt het dorpje Gluiras, daar is één kruidenier (épicerie), een hotel-restaurant met groot terras. De épicerie is tevens een pizzeria waar op verzoek ook Libanese gerechten worden geserveerd.

In het huis ligt een map met informatie over het huis en de omgeving. In een mandje liggen diverse (recente) folders en toeristische informatie. In de boekenkast in de woonkamer staan wandelkaarten van de directe omgeving, een aantal wegenkaarten, een paar spelletjes en boeken.

Nog vragen over een verblijf?

Gebruik het formulier om contact met ons op te nemen of email ons direct. Klik hier om een email te sturen.

Hylkia Ingenhousz
+31 6 48331046

7 + 12 =